Кошик
710 відгуків
Замовлення відправляються від 1 до 5 робочих днів #Pannochka
Інтернет-магазин "PANNOCHKA"
+380 (50) 545-95-15Vodafone
+380 (68) 773-99-04Киевстар
Додати відгук

Дарування є однією з найдавніших традицій ✨

Дарування є однією з найдавніших традицій ✨

Євангельська розповідь оповідає нам про волхвів, які вирушили на світ чарівної зірки в місто Віфлеєм, щоб поклонитися новонародженому Спасителю. Вони вручили йому Дари, частки яких, як священна реліквія життя на землі Ісуса Христа, зберігаються в Греції в спеціальних ковчегах. Піднесені мудрецями Сходу Немовляті Ісусові дари були не випадковими, а мали певне символічне значення.

Золото, по-перше, символічно представляє данину підлеглих своєму панові, а саме як Царя царів очікували народженого Сина Бога. По-друге, самі розкішні і дорогі речі виготовлялися з золота, святі реліквії часто були прикрашені золотом (наприклад, лики святих на іконах, куполи храмів). Золото можна вважати символом мудрості (не дарма ж слова називають «золотими», а мовчання – «золотом»).

Ладан – це дар волхвів Ісуса як Бога і Первосвященику. Ладан представляє собою дорогу ароматичну смолу, яка використовується священнослужителями при кадіння під час проведення служб. У цьому приношення волхвів символічним чином відображається благоговіння смертних людей перед Богом.

Смірна (мирра) – слово грецького походження, означає смолу зростаючого в Ефіопії та Аравії дерева, яке виділяє пахощі. Вона використовується при похоронних церемоніях. Символічне значення цього дару волхвів – вказати на жертовність Месії, на те, що, попри всі гоніння і страшні муки, Ісус помре заради порятунку всіх людей.

Переказ свідчить, що Божа Матір перед своїм Успінням передала принесені Ісусу Христу волхвами священні Дари в єрусалимську християнську громаду, звідки візантійський імператор Аркадій переніс реліквію в свою столицю в місто Константинополь (близько 400 р.), де вона зберігалася в кафедральному храмі Святої Софії до самого кінця імперії. Перевезені в 1470 році в Грецію дочкою сербського деспота і вдовою султана Мурада II – Марою Бранкович, Дари волхвів і зараз знаходяться на Афоні під склепіннями монастиря Святого Павла.

Двадцять вісім пластин із золота, до яких прикріплені срібною ниткою намистини з ладаном і смирною, представляють священну для християнського світу реліквію. Поширена серед християн традиція дарувати подарунки на свято Різдва Христового і новонародженим пов'язана саме із складенням Спасителя дарів східними волхвами.

за мотивами книги "Подарунковий Етикет" /Бібліотека дипломата/ @ Граля & Давтян

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner